vergeet me niet

Online als behang, stof of inpakpapier te bestellen op https://www.motiflow.com/designers/StudioBold58

 

Onkruid is een ongewenste gebruiker van je moestuin, het zaait zich makkelijk uit, steeds weer. Ik houd het enigszins in toom door heel trouw te wieden, vooral wieden in het prille voorjaar geeft de rest van de zomer veel rendement. Naast wieden en schoffelen kan beplanting ook een mooi middel zijn tegen onkruid. Neem bijvoorbeeld de vergeet me niet.

vergeetmeniet001

Vergeet me nieten helpen je graag in je strijd tegen onkruid. En dat niet alleen. Ze bloeien vanaf het vroege voorjaar (april) tot in de herfst prachtig blauw. Ze zaaien zichzelf uit. Aan het eind van de zomer hebben ze veel zaad, zodat je ze makkelijk op nieuwe plekken uitzaait. Op de plek waar ze staan, komt geen onkruid. En, ze verdringen je groentes niet (zoals goudsbloemen).

Op mijn landje staan ze onder de appelboom en langs paden. Naast handig tegen onkruid ziet het er leuk uit. En, de insecten in je tuin zijn er zeker ook blij mee.