installatie Piet Peuk & Dikkie Bigmans

Uit de serie: Sprookjes van 1001 jurk

 

Piet Peuk & Dikkie Bigmans

Als ik gevraagd word of ik zin heb mee te doen aan een groepsexpositie waarvoor 12 kunstenaars een sigarenkistje krijgen dat ze naar eigen inzicht mogen verbouwen, hoef ik niet lang na te denken. Ja, ik doe graag mee. Ja, ik heb een tic voor doosjes en blikjes en wil dus graag met een sigarenkistje aan de slag. Ook de vormgeving en het kleurgebruik van het kistje inspireert me. En mijn grootvader van vaders kant was een stevige sigarenroker. Dus als kind heb ik veel met sigarenbandjes gespeeld. Grootvader heette Pieter, dus kreeg als sigarenroker de bijnaam Piet Peuk.

Sprookjes van 1001 jurk is een grote serie stofontwerpen waar ik momenteel aan werk en die ik presenteer als jurk voor mijn grootmoeder, de vrouw van Piet Peuk dus. Mijn grootmoeder was nogal zwaarlijvig en kreeg de bijnaam Dikkie Bigmans.

Voor deze installatie zijn twee series ontwerpen belangrijk. Piet Peuk 001 en Piet Peuk 002. Beide series in hetzelfde kleurpalet. Verwerkt als jurken van grootmoeder en overhemden van grootvader.

Deze stoffen uit de serie Sprookjes van 1001 jurk kan je  hier online bestellen !