Marijke van Kampen

Lekker prutsen

Zodra ik kon knippen, knipte ik. Uit de Wehkamp catalogus en Libelle van mijn moeder knipte en scheurde ik allerlei mooie plaatjes. Vervolgens maakte ik mooie werkjes, met lijm en verf en viltstiften en kleurpotloden. Ik houd nog steeds van mooie plaatjes. Meestal schiet ik ze nu zelf. En nog steeds ga ik er dan vervolgens lekker mee aan het werk.

Digitale grafiek
Nu heb ik Adobe programma’s in de computer. Zodat ik er van alles mee kan. De foto’s waarmee ik werk zijn vaak eigen foto’s.  Deze digitale grafiek combineer ik met verf en allerlei andere materialen.
Naast tweedimensionaal mixed media werk ontstaat er vrij ruimtelijke werk.

Hierbij is mijn moestuin, de natuur, een belangrijke inspiratiebron. Ik noem dit moestuindesign.

Docent CKV

“Gouden handjes heeft ze”, zeiden ze vroeger over mij, omdat ik zo handig ben. “Wat haar ogen zien kan ze maken.” En dat doe ik mijn leven lang al heel graag, dingen maken.

Op mijn elfde kreeg ik mijn eerste elektrische naaimachine. Voor de poppen van mijn zusje naaide ik hele garderobes.
Toen was ik al gek op mooie stofjes.

Vanzelfsprekend werd ik docent beeldende vorming op een middelbare school. Mijn huisje was mijn atelier. Vanzelfsprekend is ook dat ik anno nu behang en stoffen ontwerp.

Mediavormgeving

Later werd ik webdesigner. Ontdekte de Adobe programma’s. En werd, weer later, marketingcommunicatieadviseur. En docent mediavormgeving in het mbo.
Stokpaardje: dynamic corporate identities Dus offline en online middelen laten samenwerken in een mooie middelenmix.

Studio Bold58

Sinds Januari 2007 werk ik als zelfstandige. Eerst vanuit bureau Maatwerk in communicatie. Een marketingcommunicatiebureau met het accent op vormgeving. Huisstijlen en webdesign.

Sinds 2016 is vormgeving weer mijn belangrijkste werk.  Mijn bureau werd een studio. Met als nieuwe naam Bold58.