Huid, littekens en tattoos in een ode aan Andy

Zondag 10 september 2023 te zien in Galerie Scheltema tijdens de Open Kunstzondag Vorden. Wildenborchseweg 30 Vorden.

Op 3 juni1968 wordt Andy Warhol beschoten door Valerie Solanas. Drie kogels doorboren zijn romp. Na verwijdering door de chirurg levert dit drie grote littekens op.

Een tattoo is een prachtig middel om een litteken te camoufleren. Ik vroeg me af; als ik een tattoo laat zetten, wat wordt dat dan? Bloemen was het antwoord. Zo kom ik bij Andy Warhol. Andy warhol maakte de mooiste zeefdrukbloemen.  En Andy had drie grote littekens. In deze ode aan Andy camoufleren grote bloementattoos littekens.
Mijn serie Huid, littekens en tattoos in een ode aan Andy laat Begonia’s zien. Om precies te zijn de begonia sutherlandii. Gedrukt op een geschilderde romp vol littekens.