Wat als… Wat als je dik bent, heel dik. En je dus niet zo heel veel speelruimte hebt voor de vormgeving van je kleding.
Wat als je omgeving, je lieve familie, je jurken aan de waslijn ziet hangen en ze dekbedhoezen noemt.
Dan is er nog maar een uitweg. Steeds een nieuw stofje nemen. Steeds een nieuw printje en een ander kleurtje. Zo deed mijn grootmoeder dat. Ze had graag met enige regelmaat een nieuw, ander, jurkje aan. Hierom werd ze bespot. Als bijnaam kreeg ze Dikkie Bigmans.

Als kind heb ik dit meegemaakt. Nu als volwassen vrouw weet ik dat dit voor haar niet fijn geweest is. Het was eigenlijk een vorm van pesten.
Daarom mijn serie Sprookjes van 1001 jurk. Als een eerbetoon aan mijn oma. Vol spijt, omdat ik als kind niet doorhad hoe bepalend schildklierproblemen kunnen zijn. Mijn oma heeft geleden, want er was geen medicatie. Mijn oma heeft geleden, want zij was tegen haar zin in veel te dik en werd gepest en bespot door haar eigen familieleden.

sprookjes van 1001 jurk
sprookjes van 1001 jurk
sweet memories